Advies en voorlichting voor ouders

Ouders schrikken vaak van het gebruik van hun kind. Daarom helpen wij ouders om hiermee om te gaan. We kunnen ouders op verschillende manieren helpen.

Telefonisch adviesgesprek

Tijdens werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur kun je bellen naar Advies en Informatie op telefoonnummer 073-689 90 90. De medewerkers geven antwoord op vragen over drugs, alcohol, gokken en gamen. Ook geven ze je graag tips hoe je met je kind hierover kunt praten of andere opvoedtips.

Individueel gesprek op afspraak

Je kunt ook meteen een afspraak maken voor een individueel gesprek over genotmiddelen, het verschil tussen experimenteren en verslaving, tips hoe je om kunt gaan met gebruik en eventueel hulp voor je kind.

Ouder-kindgesprek

Als je wilt dat je kind ook in gesprek gaat, kun je met Preventie een ouder-kindgesprek voeren. Als ouder heb jij dan een gesprek met een preventiewerker. Je kind praat op hetzelfde moment met een andere medewerker.

Informatieavond

Bij voldoende belangstelling kunnen we voor groepen ouders / opvoeders informatieavonden houden over alcohol, drugs en opvoeding. Dit kan bij een locatie van NK of op een andere plek.

Facebookgroepen

Op onze Facebookgroepen voor ouders delen ouders ervaringen, vinden ze erkenning en geven ze elkaar tips over hoe ze met verschillende situaties om kunnen gaan. Op deze plek zijn ook preventiewerkers van NK aanwezig die ouders advies en informatie geven. Ook zijn er soms livestreams georganiseerd en korte presentaties van onze preventiewerkers. Ben jij een ouder of ken jij ouders die vragen hebben rondom alcohol, drugs of gamen? Verwijs ze dan door naar onze Facebookgroepen.

www.facebook.com/groups/mijnkindenalcohol
www.facebook.com/groups/mijnkindendrugs
www.facebook.com/groups/mijnkindengamen

Homeparty

Een homeparty wordt georganiseerd voor, door en bij ouders / opvoeders thuis. Een preventiewerker komt dan bij jou thuis informatie geven over verschillende genotmiddelen, opvoedingstips en handvatten voor een gesprek met het kind.