Over ons

NK is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. Een dynamische organisatie, met loyale, professionele en betrokken medewerkers. Letterlijk en figuurlijk dicht bij de cliënt, met vestigingen in heel Brabant en een persoonlijke aanpak, of het nu gaat om preventie, kortdurende of specialistische behandeling of intensieve zorg en begeleiding. Vanaf 21 augustus 2019 is Novadic-Kentron onderdeel van het netwerk van Zorg van de Zaak. Samen vormen wij een sterke partij op het gebied van preventie en herstelondersteuning bij een riskante leefstijl en verslaving.

Aangenaam kennis te maken!

In de volgende filmpjes kun je kennis maken met NK. Meer bekijken? Bezoek ons op YouTube!

Missie

Onze missie is ‘Samen Nieuwe Kansen Creëren’. Wij zetten onze verslavingsdeskundigheid in voor een gezonde, sociale en veilige samenleving. Wij werken Brabantbreed en met partners in heel Nederland.

Visie

Wij ondersteunen cliënten bij hun herstel. Wij sluiten aan bij de vraag: we nemen niet over, maar voegen toe. Alleen als dat nodig is, nemen wij de regie over. We zijn nabij en beschikbaar. Enkele belangrijke pijlers van onze zorg:

Biopsychosociaal model
Het biopsychosociaal model ziet verslaving als het gevolg van biologische, psychologische én sociale factoren. Ook heeft verslaving gevolgen voor de psychische of lichamelijke gezondheid en het sociale leven (zoals werkloosheid, relatieproblemen of geldproblemen). Bij de behandeling kijken we naar al deze factoren.

Community Reinforcement Approach (CRA)
Bij CRA zoeken we naar positieve alternatieven voor het gebruik. We helpen onze cliënten om te ontdekken dat tijd en aandacht voor gezin, werk, wonen, vrienden of vrije tijd dezelfde of een grotere beloning oplevert dan alcohol, drugs, gokken of gamen.

Herstelondersteunende zorg
Herstelondersteunende zorg richt zich op de kracht van de cliënt. De cliënt heeft de regie over zijn of haar leven en ook over de zorg. De behandelaar neemt zo weinig mogelijk over van de cliënt: wat de cliënt zelf doet, zorgt voor meer zelfvertrouwen! Ervaringsdeskundigheid en informele zorg zijn belangrijke aanvullingen op de professionele zorg.

Kernwaarden

Novadic-Kentron heeft twee kernwaarden die leidend zijn bij alles wat we doen.

Toonaangevend

We zijn toonaangevend op het gebied van preventie, behandeling, reclassering en begeleiding. Naast eigen ervaringen werken we met de nieuwste bewezen behandelmethodieken. We doen hier onderzoek en ontwikkelen ook zelf behandelingen.

Fijn behandeld

We willen dat iedereen die bij Novadic-Kentron betrokken is – cliënten en hun omgeving, onze professionals en ervaringswerkers én onze samenwerkingspartners – zich fijn behandeld voelt. Wij geven dit onder meer vorm in onze behandelvisie Community Reinforcement Approach en door onze herstelondersteunende zorg.

Meer weten over

CRA (Community Reinforcement Approach)