Autisme en verslaving

Mensen met autisme hebben meer kans op een verslaving. Als je autisme hebt, heb je vaak veel stress. Je moet je steeds aanpassen. Daarom gaan autistische mensen soms alcohol of drugs gebruiken. Ook voelen ze zich dan beter in sociale situaties.

Maar gebruiken, gokken of gamen zorgt voor meer problemen. Je weet niet meer hoe je overkomt op anderen. Dus je kunt je gedrag niet bewust aanpassen. Ook raak je de grip en controle over je leven kwijt. En grip en controle zijn voor mensen met autisme vaak heel belangrijk.

Hulp voor mensen met autisme en een verslaving

Mensen met autisme kunnen het heel moeilijk vinden om hulp te vragen. Ze willen onafhankelijk zijn. Bedenk dan dat jij zelf beslist om hulp te vragen. Jij houdt de regie. Maar wij kunnen jou wel helpen om meer grip te krijgen op je gebruik. En op de stress door je autisme. Want dat is het belangrijkste om positief en gezond in het leven te staan!

Bij NK hebben we een speciale behandeling, door hulpverleners die alles weten over verslaving én autisme. Heb jij interesse in zo’n behandeling? Ga dan naar je huisarts, die kan je verwijzen.

Let op: behandeling bij NK kan alleen als je in Brabant woont!

Spreekuur voor verwijzers voor consultatie over of aanmelding van cliënten met autisme

Ben je verwijzer en heb je een cliënt met autisme en problemen door alcohol, drugs, gokken of gamen? Iedere maandag tussen 13.00 en 14.00 uur beantwoorden onze collega’s vragen over het behandelprogramma Autisme en Verslaving.

Daarnaast verzoeken we al onze verwijzers om een verwijzing naar Novadic-Kentron voor het behandelprogramma Autisme en Verslaving vooraf te bespreken tijdens dit spreekuur. Zo kunnen we direct de juiste zorg bieden aan deze doelgroep.

Spreekuur Autisme en Verslaving, iedere maandag tussen 13.00 – 14.00 uur, telefoonnummer 040-217 12 22

Wil je meer weten?

Heb je nog vragen of heb je advies nodig? Bel dan met Advies en Informatie op 073-689 90 90 of mail naar hulp@novadic-kentron.nl.

Verwijzers en professionals (ook buiten Brabant) die een behandeling willen opzetten in hun eigen organisatie, kunnen ook contact met ons opnemen.