Organisatie

NK is dé expert voor verslavingszorg en verslavingskunde in Brabant. Er werken ongeveer 900 medewerkers, die jaarlijks zo’n 8.000 cliënten helpen bij hun herstel.

Onze medewerkers

We zetten onze deskundigheid in de juiste vorm en op de juiste schaal in (Basis GGZ en Specialistische GGZ). Onze medewerkers ondersteunen cliënten bij hun herstel thuis, in de wijk, bij de huisarts, online, in onze poliklinieken en klinieken.

Novadic-Kentron wordt gevormd door professionele medewerkers, ervaringsdeskundigen en ervaringsvrijwilligers. Onze behandelaars zijn voornamelijk hbo- of academisch geschoolde behandelaars, aangevuld met opleidingen gericht op verslavingsbehandeling, zoals CRA en CGT/CGW. Zij houden deze kennis via bijscholing op peil. Zo bieden wij op deverschillende locaties kwalitatief hoogwaardige verslavingsbehandelingen. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke behandelaars. Tijdens de behandelingen wordt Nederlands of Engels gesproken.

Onderdeel van Zorg van de Zaak

Sinds 21 augustus 2019 is Novadic-Kentron onderdeel van het netwerk van Zorg van de Zaak. Zorg van de Zaak is hét bedrijfsgezondheidsnetwerk voor werkend Nederland. Tot het netwerk behoren arbodiensten, interventiebedrijven en zorginstellingen die met elkaar integrale oplossingen bieden voor de ontwikkeling van vitale organisaties waarin mensen worden versterkt in het voeren van eigen regie over hun gezondheid, werk en leven. Door het bundelen van kennis en middelen, kunnen we meer doen om problemen door een risicovolle leefstijl te voorkomen en te ondersteunen bij het herstel.