Zelfhulp NK

Bij sommige veelvoorkomende klachten (denk aan: minder drinken, stoppen met roken en beter slapen) bieden wij je online zelfhulp. Deze zelfhulp kan je helpen om je klachten te verminderen en beter onder controle te krijgen. Door met aandacht aan de training te werken, en deze helemaal af te ronden, merk je het meeste effect.

Het volgen van een online cursus is gratis en anoniem. Je kunt deze zelfstandig doorlopen waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

Wanneer je ingelogd bent, kun je onder in de pagina klikken op de zelfhulpcatalogus en een module kiezen en starten. De modules zijn ook op je mobiel of tablet te volgen. Hiervoor kun je de app van Minddistrict downloaden in de Appstore of in Google Play.

Overzicht modules

Hieronder vind je een selectie van enkele modules die je kunt doorlopen. Wanneer je inlogt, vind je een catalogus waarin nog veel meer zelfhulpmodules beschikbaar zijn.

Volwassenen


Stap voor stap minder drinken

Wil jij graag minder drinken? Misschien wil je je gezondheid verbeteren, of ervaar je vervelende effecten van alcohol? Deze module biedt je handvatten om stap voor stap minder te drinken.

Stoppen met roken

Wil jij graag stoppen met roken? Ben jij klaar om je rookgedrag aan te pakken? Dan is deze module iets voor jou! In deze module zul je meer praktische handvatten krijgen om je te ondersteunen bij het stoppen met roken.

Naasten


Je naaste is verslaafd, wat nu?

Leven met een naaste die verslaafd is kan zwaar zijn. In deze module leer je daarom meer over verslaving. Ook ga je aan de slag met grenzen stellen, controle loslaten en beter voor jezelf zorgen.

Wat is zorgen voor een naaste?

In de module krijg je middels tekst en video’s uitleg over zorgen voor een ander: wat betekent het? En wat zijn jouw rollen? Je kunt meer lezen over wat er precies aan de hand is met je naaste en hoe je daar mee om kunt gaan. Ten slotte krijg je informatie over wat je kunt doen als er een crisis ontstaat.

Jeugd


Sterker in je schoenen

Voel jij je wel eens angstig? Ga de uitdaging aan om steviger in je schoenen te staan. Je kan zelf kiezen welke uitdaging bij jou past.

Versla je dip

Hoe voel jij je? Ontdek het hier. En ga de uitdaging aan om je stemming te verbeteren! Je kan zelf kiezen welke uitdaging bij jou past.

Vragen? Neem contact op via 073-689 90 90 of hulp@novadic-kentron.nl.

Begeleid een naastenmodule doorlopen? Dat kan hier.

Aanmelden voor een behandeling? Klik hier.