Jeroen (volgde online behandeling)

“Toen mijn baas me confronteerde met het feit dat er te weinig uit mijn handen kwam, gingen mijn ogen open. Ik realiseerde me dat ik alles verloor aan mijn drank- en drugsgebruik. Ik at slecht en mijn schulden liepen op. Als het zo doorging, zou ik op straat komen staan. Op dat moment besloot ik dat er iets moest gebeuren. Ik ken mezelf goed, helemaal op eigen kracht een nieuw bestaan opbouwen kan ik niet. Nog niet. In overleg met mijn huisarts ben ik daarom naar Novadic-Kentron gestapt.”

Groepstherapie

“Ik ben blij dat ik naast groepstherapie een online behandeling volg. Die is helemaal op mij gericht. Zo werk ik aan mijn somberheid en mijn neiging tot piekeren. Ik krijg opdrachten die me aan het denken zetten, ik moet bijvoorbeeld elke dag een goede en een slechte ervaring opschrijven. Daardoor ga je vanzelf beter relativeren.”

“Nu mijn gebruik weer onder controle is, kan ik ook weer denken aan mijn toekomst: een koophuis, een vriendin en misschien wel kinderen. Met het oog op dat toekomstplaatje heb ik een nieuwe tattoo laten zetten; de Japanse tekens voor geluk en overwinning. Dat ik die symboliek aandurf, zegt wel iets over mijn vastberadenheid.”