Jimmy (van school getrapt door het drinken en blowen)

Opname Jeugd

“Ik blowde, maar ik dronk vooral veel. Toen ik op een gegeven moment een heel weekend kwijt was, was dat voor mij de druppel. Ik was al van school getrapt, had een tijdje gewerkt, maar alles was eigenlijk kapot en financieel ging het ook slecht. Via de huisarts ben ik toen binnen een maand hier terecht gekomen.

“Lichamelijk ben ik er hier erg op vooruit gegaan”

Ik vond het stoppen met blowen heel moeilijk. Met alcohol was ik al een paar weken voor de opname gestopt. Maar door het stoppen met blowen kreeg ik veel hoofdpijn en ik slaap ook slecht. Daar krijg ik nou ontspanningstherapie voor. Lichamelijk ben ik er hier erg op vooruit gegaan: ik ben afgevallen, ik ben gaan sporten… En wat ik hier vooral heb geleerd, is m’n rust te pakken en hulp te vragen. Ik praat sneller over de problemen die ik tegenkom. Ook over mijn gevoelens, dat lukt nu wel, maar dat blijft wel vreemd. Zeker als er nieuwe mensen komen, dan sla ik toch eerst helemaal dicht.

“Je merkt dat ze er echt voor je zijn”

Het beste van deze afdeling vind ik het team. De begeleiders en behandelaars gaan op een fijne manier met je om, ze hebben veel voor je over. Je merkt dat ze er echt voor je zijn, dat ze je willen helpen. En dat is toch het belangrijkste, anders ga je verder waar je gebleven was.

“Ik zie de toekomst sowieso zitten”

Ik ben nu klaar met de behandeling. Ik zou graag willen doorstromen naar begeleid wonen, maar daar is nog geen plek. Dus dat wonen, dat is nog niet helemaal geregeld. Maar ik ga wel een opleiding volgen: ik ga de beveiliging in. Dus ik zie de toekomst sowieso zitten!”