NK Jeugd doet mee aan Social Run met team van cliënten en medewerkers

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen voor een inclusieve samenleving: dat doen we tijdens de Social Run! Van 16 t/m 18 september loopt team NK Jeugd van Novadic-Kentron mee in een estafetteloop door het zuiden van het land. Jongeren, ervaringswerkers, naasten, behandelaren: samen vormen we één team en gaan we in een estafetteloop van 555 kilometer de strijd aan met stigma’s rondom psychische problemen en verslaving.

“Wij lopen ons hele leven lang tegen stigma’s aan,” zei één van onze ervaringsdeskundigen laatst heel treffend. “Ook al ben je tien jaar clean, je blijft altijd die ex-verslaafde.” Je kunt je vast wel voorstellen dat deze stigma’s niet bevorderlijk zijn voor het herstel, in tegendeel zelfs. Destigmatisering is daarom een belangrijk speerpunt van Novadic-Kentron. We willen vooroordelen uit de weg ruimen en taboes bespreekbaar maken. Zodat mensen met een verslaving of andere psychische kwetsbaarheden gewoon mee kunnen doen in de maatschappij en open kunnen zijn over hun kwetsbaarheden zonder bang te hoeven zijn voor vooroordelen of discriminatie. Wij staan dan ook volledig achter de missie van Stichting Socialrun en gaan vol enthousiasme de strijd aan!

Wat is de Social Run?

Route social run

De Social Run is een non-stop estafetteloop van 555km door Nederland in ongeveer 48 uur. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor bespreekbaarheid en begrip rondom psychische aandoeningen. Het draait daarbij vooral om de samenwerking tussen mensen in een gelijke rol als deelnemer. Meedoen is belangrijker dan winnen! Dit jaar ‘loopt’ de Social Run door Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Breda, Tilburg, Vught en Eindhoven liggen allemaal aan de looproute!

Steun ons!

Het doel is niet alleen het afleggen van die 555 kilometer, maar ook het ophalen van zoveel mogelijk donaties. Met jouw donatie maak je het mogelijk dat wij niet alleen dit jaar, maar nog vele jaren daarna mee kunnen doen aan de Social Run. En dat we nog veel meer kunnen doen aan destigmatisering en herstelondersteunende activiteiten voor onze jongeren. We hebben jouw steun dus hard nodig! Je kunt ons helpen door een bedrag over te maken naar:

NL20 INGB 0685 8088 66 ten name van Novadic-Kentron onder vermelding van Social Run.

Wil je ons op een andere manier sponsoren, bijvoorbeeld met eten, drinken of andere materialen die we misschien nodig hebben tijdens de Social Run? Of heb je een ander goed idee? Mail dan naar socialrun@novadic-kentron.nl.

Bekijk voor meer informatie onze teampagina

Social Run