Waarom werken als psychiater bij NK?

  • Een baan die boeiend en uitdagend is: cliënten hebben niet alleen een verslaving, maar vaak ook psychische, sociale en somatische problemen.
  • Veel afwisseling en variatie: naast je werk met cliënten geef je ook leiding en maak je je medewerkers deskundiger.
  • De mogelijkheden niet alleen jezelf maar ook ons vakgebied verder te ontwikkelen: je werkt mee aan het ontwikkelen en evalueren van nieuwe behandelmethoden.
  • Een salaris conform inschaling medisch specialisten, min. € 5.538 en max. € 9.679 op basis van 36 uur per week, afhankelijk van competenties en ervaring.
  • Een contract voor onbepaalde tijd (uiteraard afhankelijk van verloop selectie en proefperiode).
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden op het gebied van bijvoorbeeld opleiding en onderzoek.

Christina Sonneborn, psychiater

“Waarom ik bij Novadic-Kentron werk? Omdat ik daar de mogelijkheid kreeg een nieuw aanbod op te zetten voor cliënten met een dubbele diagnose. De combinatie van verslaving en psychiatrische problemen maakt deze doelgroep zeer complex en voor een psychiater daarom erg boeiend.

Tijdens mijn opleiding in Engeland heb ik al gewerkt met opiaatafhankelijke cliënten: ik wist dus al dat in de verslavingszorg heel gemotiveerde mensen werken en dat de cliëntengroep veel uitdaging biedt. Dit betekent trouwens niet dat verslaafden meestal ongemotiveerd zijn en herstel onbereikbaar is. Dit idee leeft bij veel mensen, maar het klopt helemaal niet: veel verslaafden hebben nooit een kans gehad en lijden aan ongediagnosticeerde stoornissen die goed te behandelen zijn, zoals PTSS, depressie, ADHD, ASS enzovoorts. Om hun verslaving te kunnen behandelen, is het essentieel dat deze stoornissen onderkend worden!

Naast de complexiteit van de doelgroep, spreekt ook de afwisseling van het werk bij Novadic-Kentron me erg aan: ik ben inhoudelijk eindverantwoordelijk voor een afdeling, ik heb beleidstaken, ik doe psychotherapie, geef supervisie aan vaktherapeuten/psychologen, SPV’ers en AIO’s psychiatrie, ik doe onderzoek en schrijf artikelen: al deze taken/interesses worden bij Novadic-Kentron gefaciliteerd en gewaardeerd.”

Meer horen over werken als psychiater bij NK?

Bekijk hier de video van een van onze andere psychiaters, Paula Verstraeten.