Waarom werken als verpleegkundige bij NK?

  • Een groot aanbod van (online) trainingen of cursussen waardoor je verdieping vindt in je werkzaamheden.
  • Een baan die boeiend en uitdagend is: de cliënten hebben niet alleen een verslaving, maar vaak ook psychische, sociale en somatische problemen.
  • Veel afwisseling en variatie. Je voert niet alleen verpleegkundige handelingen uit, maar denkt ook mee over het verbeteren van de kwaliteit van de behandel- en werkmethodes.
  • Werk waarbij je je echt kunt richten op de mens achter de aandoening en het hele verhaal leert kennen.

Janneke van Vijfeijken, verpleegkundige

“Ik werkte vroeger als adviseur bij een bank, maar toen ik besefte dat ik daar niet gelukkig werd, ben ik een opleiding gaan volgen tot verpleegkundige. Via een leer-werktraject ben ik terechtgekomen bij Novadic-Kentron, waar ik inmiddels alweer meer dan tien jaar werk. Mensen reageren vaak met: “Wow, heftig!” maar ik vind het vooral leuk en op een positieve manier uitdagend.”

Iedereen kan zichzelf zijn

“Wat ik een groot voordeel vind aan het werken als verpleegkundige binnen de verslavingszorg, is dat de focus niet ligt op verpleegtechnisch handelen, maar dat je vooral bezig bent met het begeleiden en ondersteunen van cliënten. De cliënten hebben naast een ernstige verslaving vaak psychische problemen, deze combinatie vind ik erg interessant. Ik wil graag het verhaal achter de persoon horen. Als verpleegkundige in een kliniek van Novadic-Kentron zorg je ervoor dat cliënten zich prettig voelen en hun behandeling goed wordt ondersteund. We werken in teamverband en dat vind ik als teamplayer erg prettig. Iedereen kan zichzelf zijn, we vullen elkaars sterke kanten heel goed aan. Ik ben een doener, een ander is meer een denker: zo kun je op elkaar terugvallen en samen oplossingen bedenken als je een uitdaging tegenkomt. Ook het contact met de leidinggevenden, artsen en psychiaters is heel prettig, iedereen is toegankelijk en onze bijdrage wordt echt gewaardeerd. Je staat er nooit alleen voor.”

Geen dag is hetzelfde

“Inmiddels werk ik als ambulant verpleegkundige binnen het IHT-team (Intensive Home Treatment) van Novadic-Kentron. Hier begeleiden we mensen in hun eigen huis, dus weer een heel andere setting. Je leert je cliënt op een heel andere manier kennen. Naast begeleiding en ondersteuning verzorgen we ook detoxen bij mensen thuis en doen we crisisinschattingen. Geen dag is hetzelfde! Ook het IHT bestaat uit een multidisciplinair team waarin elke discipline toegankelijk is. De arts en psychiater gaan regelmatig mee op huisbezoek. We werken nauw met elkaar samen.”

“Ik heb nooit spijt gehad van mijn carrièreswitch”

“Binnen Novadic-Kentron zijn dus talloze mogelijkheden om als verpleegkundige te werken en leren! Als je hier wilt werken, moet je best sterk in je schoenen staan, je grenzen kunnen aangeven en van aanpakken houden. En je moet geïnteresseerd zijn in mensen. Als dat bij je past, is het echt een heel boeiende werkplek, met veel variatie en veel sociaal contact met je cliënten en je collega’s. Ik heb nooit spijt gehad van mijn carrièreswitch!”

Meer horen over werken als verpleegkundige bij NK?

Bekijk hier de video van een van onze andere verpleegkundigen, Geert.

Geïnteresseerd in deze functie?

We hebben vaak vacatures voor verpleegkundigen. Bekijk hier de actuele vacatures!