Oudercursus: Help, mijn kind kan niet zonder!

Wanneer je kind problematisch gebruikt, voel je je waarschijnlijk machteloos of heb je het gevoel dat je het gedrag van je kind niet kunt bijsturen. Ouders proberen hun kind op allerlei manieren te laten minderen of stoppen. Dit kost veel energie, slapeloze nachten en lijkt nauwelijks iets op te leveren.

In juni starten we met de gratis cursus ‘Help, mijn kind kan niet zonder’. De cursus is bedoeld voor ouders met thuiswonende kinderen tussen de 12 en 23 jaar die problematisch middelen gebruiken. Op dit moment kunnen alleen ouders in Midden-Brabant de cursus volgen, aangezien het een pilot is.

In deze cursus gaan ouders in 5 bijeenkomsten aan de slag om hun opvoedstress te verminderen en de opvoedvaardigheden te verbeteren. De cursus richt zich op het verbeteren van communicatie binnen het gezin, grenzen leren stellen, redenen en consequenties van gedrag inzien en de regie terugkrijgen in het gezin. Ouders doen dit door onderling ervaringen uit te wisselen en zelf aan de slag te gaan met opdrachten. Ouders leren niet hoe ze hun kind kunnen laten stoppen met gebruik, maar wel hoe ze hun eigen gedrag kunnen wijzigen, met als doel dat hun kinderen mee veranderen en hun eigen verantwoordelijkheden weer gaan nemen.

Aanmelden of meer informatie? Neem contact op via cursushelp@novadic-kentron.nl!