Basis GGZ (korte behandeling)

Basis GGZ is een korte behandeling voor je problemen met drugs, alcohol, medicijnen, gokken of gamen. Je wordt niet opgenomen. Je hebt afspraken op locatie of via beeldbellen. Vaak is de behandeling voor een deel online. Maar je kunt ook 100% online behandeling krijgen op de digitale poli. Basis GGZ wordt ook wel ‘eerstelijns hulp’ genoemd.

Voor wie is Basis GGZ?

Basis GGZ is bedoeld voor mensen die wel al problemen hebben of verslaafd zijn, maar die het leven nog wel op de rit hebben.

Bijvoorbeeld: je hebt ruzie met je partner omdat je veel drinkt. Ook op het werk merk je dat je vaker fouten maakt.

Je kunt een behandeling in de Basis GGZ krijgen als je graag je problemen aan wilt pakken (motivatie) én er ook zelf mee aan de slag kunt (zelfredzaamheid).

Aanmelding en verder

Wil je je aanmelden? Dan heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig voor de Basis GGZ. Als wij je verwijzing binnen hebben, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken. Na je aanmelding krijg je een intake.

Hoe, waar en hoe lang?

Basis GGZ bestaat uit gesprekken, samen met online behandeling. Je krijgt vier tot acht gesprekken. De behandeling duurt korter dan een half jaar.

Voor de gesprekken kom je naar een van de locaties van Novadic-Kentron of je spreekt je behandelaar via beeldbellen. In sommige gevallen kun je terecht bij een medewerker van de Basis GGZ in een huisartsenpraktijk.

Tijdens de behandeling vinden we het belangrijk om goed contact te hebben met jou, maar ook met jouw sociale netwerk en je zorgnetwerk. Bijvoorbeeld verwijzers, preventiewerkers en de praktijkondersteuner huisartsenzorg voor de GGZ (POH GGZ).

Wie geven de behandeling?

Medewerkers van de Basis GGZ zijn verpleegkundigen of social workers met een hbo-opleiding. Ze zijn deskundig in het geven van psycho-educatie, terugvalpreventie, CRA-behandeling, cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en online behandeling (via de online omgeving van Minddistrict).

De talen waarin we behandelen zijn Nederlands of Engels.