NK VOOR verbod op ongereguleerde verkoop designerdrugs

De Tweede Kamer behandelt op 20 december de wetgeving die een einde moet maken aan het ongereguleerd verkopen van designerdrugs. Designerdrugs heb je in alle soorten en maten: van de opvolgers van 3MMC tot aan Flakka en allerlei sterke slaap- en kalmeringsmiddelen.

Uiteraard is niet iedereen blij met een wet die de verkoop wil tegengaan. Er worden immers miljoenen verdiend met deze verkoop. Mede daarom proberen belanghebbenden deze wet tegen te houden. Het is op dit moment bijna niet mogelijk om een online krantenartikel te lezen zonder advertenties tegen te komen over deze wetgeving.

In deze advertenties vind je allerlei aannames die kant noch wal raken. Zo wordt onder andere beweerd dat de verslavingszorg tegen deze wet is. Novadic-Kentron en vele andere verslavingszorginstellingen zijn juist voor het beperken van de verkoop van designerdrugs. Ook wordt beweerd dat bij een verbod op designerdrugs het gebruik zal verschuiven naar schadelijkere stoffen. In de praktijk zien we juist dat er een verschuiving naar designerdrugs heeft plaatsgevonden, omdat deze vaak nog potenter zijn dan middelen die al op de opiumlijst staan. Denk aan Flakka of bepaalde designer benzodiazepines.

Laat je niet op het verkeerde been zetten door deze advertenties. Ze hebben niets met onafhankelijke berichtgeving te maken.