Novadic-Kentron opent digitale poli

Een van de speerpunten van Novadic-Kentron is de zorg zo laagdrempelig mogelijk maken. Dat doen we onder andere door zoveel mogelijk aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de cliënt. EHealth is daarbij onmisbaar. De afgelopen jaren hebben we al flinke stappen gezet op het gebied van digitale zorg en nu komt daar een mooie toevoeging bij: de digitale poli!

De digitale poli van NK biedt uitkomst voor wie op zoek is naar snelle en laagdrempelige hulp bij verslaving. Bij de digitale poli worden cliënten volledig online behandeld, van aanmelding tot afsluiting. Het contact met de behandelaar vindt plaats via beeldbellen en chatten en de cliënt kan een deel van de behandeling zelfstandig doen door middel van online modules. Cliënten hoeven voor de behandeling niet naar locatie te komen, maar kunnen vanuit huis of vanuit een andere veilige plek werken aan het herstel.

De voordelen van de digitale poli op een rij

  • Een snelle start van de behandeling.
  • Behandeling vindt plaats vanuit de eigen vertrouwde omgeving.
  • Cliënten ervaren veel regie, omdat ze door middel van online modules en opdrachten actief en zelfstandig werken aan het herstel.
  • Cliënten bepalen zelf wanneer en in welk tempo ze aan hun herstel werken.
  • Persoonlijk en intensief contact met de behandelaar vindt plaats via beeldbellen of chatten.
  • Er is toegang tot een breed aanbod van eHealth-modules.
  • Behandelaars worden efficiënter ingezet, waardoor cliënten sneller kunnen worden geholpen.

Voor wie is de digitale poli?

We zijn er voor iedereen van 18 jaar en ouder die worstelt met problematisch alcohol- of middelengebruik of een andere verslaving zoals gamen of gokken. Een verwijzing van de huisarts is nodig. Na aanmelding volgt een intakegesprek waarbij we kijken of de cliënt in aanmerking komt voor deze vorm van behandeling.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie over de digitale poli.