Personeelsbeleid

Novadic-Kentron is met meer dan 800 medewerkers een van de grootste aanbieders van verslavingszorg in Nederland. Ons werkgebied is Noord-Brabant. In elke grote gemeente hebben we een locatie. Ook werken we in de wijk, bij mensen thuis en in de PI’s.

Veel variatie

Novadic-Kentron heeft heel veel verschillende werknemers. Ze werken bijvoorbeeld als preventiewerker, als ambulant werker in de regio, als reclasseringswerker of als verpleegkundige in een kliniek. Daarnaast hebben we natuurlijk ook ondersteunende banen, bijvoorbeeld op administratief of facilitair gebied. Voor de meeste functies is een hbo- of universitaire opleiding nodig, maar er zijn ook mbo-functies.

Samenwerken

We werken samen met heel veel verschillende organisaties. Daardoor werken sommige van onze medewerkers op andere plaatsen buiten NK.

Doorgroeien en ontwikkelen

We vinden het heel belangrijk dat al onze medewerkers kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen. Je leidinggevende bespreekt met jou regelmatig wat jouw wensen zijn op dit gebied. Omdat NK groot en veelzijdig is, kun je ook goed doorgroeien in je eigen of een andere functie.

Voor de opleiding tot GZ-psycholoog en verslavingsarts hebben we aparte opleidingsplaatsen beschikbaar. Ook zijn er plekken voor stagiaires, leerlingen (BBL en BOL) en vrijwilligers. Lees meer onder Opleidingen en stages.

Arbeidsvoorwaarden

Novadic-Kentron valt onder de CAO GGZ. Een fulltimebaan betekent 36 uur per week werken. Ook kun je in de meeste functies parttime werken. Werknemers van Novadic-Kentron krijgen een eindejaarsuitkering, een goede pensioenvoorziening via de PGGM en de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering met korting af te sluiten. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk. Als dit mogelijk is voor jouw functie, kun je ook (deels) thuiswerken.

Cultuur

De missie, visie en kernwaarden van NK vind je onder Over ons. Heel belangrijk voor onze cultuur is de filosofie van de Vitale Teams. Dit wil zeggen dat jij en je team veel vrijheid en eigen verantwoordelijkheid hebben. Samen bepaal je hoe jullie je doelen gaan bereiken. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers zelf meedenken over Nieuwe Kansen, betrokken en enthousiast zijn, trots op hun werk, dat ze werkplezier hebben en dat ze zich verbonden voelen met hun collega’s en met NK.

Expertise

We willen in kennis, onderzoek en verslavingskunde expert zijn in de verslavingszorg. Daarom vinden we het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen en je kennis op peil kunt houden. We doen ook zelf wetenschappelijk onderzoek en we publiceren in vaktijdschriften. Ook in de media laten we van ons horen. Novadic-Kentron heeft een online vakbibliotheek voor alle medewerkers.