Team Nieu­we Kan­sen doet mee aan de So­ci­al­run

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen voor een inclusieve samenleving: dat doen we tijdens de Socialrun! Van vrijdag 15 t/m zondag 17 september loopt Team Nieuwe Kansen van Novadic-Kentron mee in een estafetteloop door het zuiden van het land. (ex-)Cliënten, ervaringswerkers, naasten, behandelaren: samen vormen we één team en gaan we in een estafetteloop van 555 kilometer de strijd aan met stigma’s rondom psychische problemen en verslaving.

“Wij lopen ons hele leven lang tegen stigma’s aan,” zei één van onze ervaringsdeskundigen laatst heel treffend. “Ook al ben je tien jaar clean, je blijft altijd die ex-verslaafde.” Je kunt je vast wel voorstellen dat deze stigma’s niet bevorderlijk zijn voor het herstel, in tegendeel zelfs. Destigmatisering is daarom een belangrijk speerpunt van Novadic-Kentron. We willen vooroordelen uit de weg ruimen en taboes bespreekbaar maken. Zodat mensen met een verslaving of andere psychische kwetsbaarheden gewoon mee kunnen doen in de maatschappij en open kunnen zijn over hun kwetsbaarheden zonder bang te hoeven zijn voor vooroordelen of discriminatie. Wij staan dan ook volledig achter de missie van Stichting Socialrun en gaan vol enthousiasme de strijd aan!

WAT IS DE SOCIALRUN?

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van 555 kilometer door Nederland in ongeveer 48 uur. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor bespreekbaarheid en begrip rondom psychische kwetsbaarheden. Het draait daarbij vooral om de samenwerking tussen mensen in een gelijke rol als deelnemer. Meedoen is belangrijker dan winnen! Dit jaar ‘loopt’ de Socialrun door Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland.

DONATIE

Het doel is niet alleen om 555 kilometer af te leggen, maar ook om zoveel mogelijk donaties te verzamelen. Jouw donatie is van onschatbare waarde en maakt het mogelijk dat wij niet alleen dit jaar, maar ook in de toekomst kunnen blijven deelnemen aan de Socialrun. Op deze manier kunnen wij ons blijven inzetten voor destigmatisering en herstelondersteunende activiteiten.

Jouw steun is daarom zeer welkom! Je kunt ons helpen door een bedrag over te maken naar NL20 INGB 0685 8088 66 op naam van Novadic-Kentron, onder vermelding van “Socialrun”. Het is nog makkelijker om te doneren als je de QR-code scant en direct je bijdrage kunt overmaken.

SPONSORING

Het is niet alleen mogelijk om Team Nieuwe Kansen te ondersteunen door een donatie, maar ook door middel van sponsoring. Wij bieden diverse sponsormogelijkheden aan en gaan hierover graag in gesprek. Laat het ons weten!

MEER DAN GELD ALLEEN

Wij zijn niet alleen dankbaar voor financiële steun, maar ook voor andere vormen van ondersteuning tijdens de Socialrun. Als je bijvoorbeeld voedsel, drinken of andere materialen/diensten wilt doneren die we mogelijk nodig hebben, of als je een ander goed idee hebt om ons te steunen, horen wij dit graag.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op! Dat kan via communicatie@novadic-kentron.nl.