Is mijn kind verslaafd?

Alcohol, cannabis, gamen, xtc: het lijkt wel alsof kinderen veel makkelijker dan vroeger in contact komen met verslavende middelen. Meestal is het alleen experimenteren. Maar soms loopt het uit de hand. Gevolgen zijn dan vaak problemen met school of werk en ruzie met ouders.

Verslaving bij kinderen en jongeren

Maak je je zorgen of je kind verslaafd is? Verslaving is geen kwestie van ‘ja’ of ‘nee’, maar van een schaal. Je kind kán afhankelijk worden van aan alcohol, drugs of gamen of zelfs verslaafd raken.

Maar omdat een kind nog jong is, kan hij of zij heel goed herstellen. Je kind kan wel verslaafd zijn, maar dat heeft nog weinig sporen achtergelaten. Na behandeling kan de toekomst van je kind er dan ook weer heel goed uit zien.

Advies en voorlichting voor ouders

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overleggen over je kind! We kunnen je advies en voorlichting geven.

Welke hulp hebben we voor je kind?

Bij Nieuwe Kansen Jeugd, ons speciale aanbod voor jongeren van 12 tot 24 jaar, behandelen we alle problemen met afhankelijkheid en verslaving bij jongeren.

  • Als je kind wel risico loopt, maar nog niet verslaafd is, hebben we preventie.
  • Als je kind wel al verslaafd is en veel problemen heeft, dan kan jouw kind bij ons hulp krijgen. Dat is meestal ambulant (vanuit huis naar afspraken komen) maar een opname kan ook. We pakken dan niet alleen de verslaving  aan, maar ook de andere problemen. Ook kijken we naar het leven ná de behandeling (wonen, werken, opleiding, enzovoorts).