Schrijf je in voor de opleiding tot verslavingsarts!

Verslaving speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. De verslaving aan opiaten en pijnstillers neemt toe. Cocaïnegebruik wordt als veel normaler beschouwd dan twintig jaar geleden. Steeds meer mensen melden zich met een verslaving, maar tegelijkertijd is er in Nederland een tekort aan verslavingsartsen.

Verslaving vraagt om hoogcomplexe zorg, te vergelijken met een ingewikkelde puzzel: wat gaat er in iemands hoofd om, is er sprake van psychiatrische problemen, welke lichamelijke klachten zijn er en welke werking heeft medicatie? Als verslavingsarts leer je al die puzzelstukjes op de juiste plek te leggen.

De opleiding tot verslavingsarts is een postacademische tweejarige master die je in Nederland alleen bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc in Nijmegen kunt volgen. De master start in september. Als toekomstig verslavingsarts leer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten en pas je jouw kennis en vaardigheden toe in kenmerkende beroepssituaties. Je volgt één dag per week onderwijs in Nijmegen, de andere drie of vier dagen werk je in de praktijk. Wil jij meer weten over de uitdagende opleiding tot verslavingsarts? Meld je dan aan via www.radboudumc.nl/verslavingsarts